“THK Üniversitesi” kuruluşu ile ilgili teklif, 17 Şubat 2011 tarihinde TBMM tarafından görüşülerek kabul edilmiş ve kanunlaşmıştır. İlgili kanun Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanarak 3 Mart 2011 tarihinde 27863 sayılı Resmi Gazetedeki 6114 sayılı kanunun yayımlanması ile yürürlüğe girmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” diyerek tüm Türk Milleti’ne havacılık sektörü ile ilgili bırakmış olduğu görevi kendine ilke edinen Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Türkiye’de ilk “havacılık ve uzay ihtisas üniversitesi” olmanın yüklemiş olduğu sorumluluğun bilincinde, 2011-2012 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde Ankara’daki merkez kampüsünde eğitim öğretime başlamıştır.

Üniversitemiz Makine Mühendisliği Bölümü de 2011 yılında eğitim programına başlamıştır. Üniversite giriş sınavlarındaki puanı her sene artış göstermiş olup tam burslu öğrenci alımı göz önünde bulundurulacak olursa 2015 yılında Türkiye’de bulunan makina mühendisliği bölümlerinde 17., Ankara da ise 4. en yüksek üniversiteye giriş puan ile öğrenci almıştır. 2016 yılında ise ilk mezunlarını vermeye başlamıştır.